Corona maatregelen

UPDATE 30/10/2020

Beste ouders en leden,

Zoals beloofd, hier de update na onze kring van gisterenavond.

Volgende berichtgeving ontvingen wij ondertussen van Chiro Vlaanderen:
[#CoronaUpdate](https://www.facebook.com/hashtag/coronaupdate?__eep__=6&__cft__[0]=AZX-IqQNblkRTdR02ZFd15hW901vU5CfmdPTTeApMLlVp5Gpa93wSgUQ8353Sd6Co4cdaoVOjRho1nnIGiKDGvX_DF6Jx5a5AeOkPGK8IKwKw0Mi_TNR5QBWbJR91hASF6UkYJO3Veo2hkj9Fe7cRLiWVURLbF1ow0sxDCmNJTIuMQ&__tn__=*NK-R)

BELANGRIJK: Aangezien het aangekondigde ministerieel besluit pas vanaf maandag ingaat, kunnen activiteiten voor +12 dit weekend nog niet plaatsvinden. 😔 We zijn, net zoals jullie, erg teleurgesteld in de onduidelijke overheidscommunicatie van eerder deze week. 🤦‍♀️

Heel spijtig 😕 maar +12 zal nog eventjes op zijn tanden moeten bijten net zoals hun leiding die maar al te graag terug in hun Chiro broek of rok willen springen.

Voor -12 zal de Chiro zondag gewoon doorgaan maar al wel in groepen van 10. Om dit allemaal in goede banen te leiden is het belangrijk dat onze leiding weet wie er aanwezig zal zijn. Last minute op de Chiro verschijnen kan op het ogenblik eventjes niet meer. We moeten echt op voorhand weten hoeveel leden er zullen komen. Neem contact op met uw leiding, dan kunnen zij u laten weten hoe de groepen er uit zullen zien en of er aangepaste uren zullen zijn, afhankelijk van de grote van de groep.

+12 start dus vanaf volgende week zondag en ook hier gelden dezelfde regels. De leiding zal zelf communiceren met de leden en hen laten weten hoe, waar en wanneer. ’s Avonds samen eten mag op het ogenblik nog steeds niet, hou hier rekening mee.

Indien u vragen zou hebben, aarzel dan niet om de leiding te contacteren.

Om onze werking goed en Coronaproof te laten verlopen zullen er weer wat extra inspanningen gedaan moeten worden maar Chiro Woka gaat er weer voor.

👍 Tot snel!

UPDATE 28/10/2020

Beste ouders en leden,

Jullie hebben het waarschijnlijk al wel gehoord. De regels rond jeugdwerking voor -12 en +12 werden nogmaals aangepast. Chiro Vlaanderen heeft deze namiddag nog een post geplaatst waarin ze melden dat ook zij nog wachten op verdere berichtgeving. Hopelijk wordt eind deze week alles duidelijk.

De meeste van onze leiding zijn nog volop bezig met hun examens maar we zullen nu vrijdag een digitale kring organiseren met de leiding die beschikbaar is. We zullen bekijken hoe we ook dit Corona-varkentje weer kunnen wassen.
We houden jullie op de hoogte en zullen zo snel mogelijk laten weten hoe onze Chirowerking er aanstaande zondag zal uitzien. Check af en toe deze pagina en ook onze site.

Verder zouden wij nog willen vragen rekening te houden met de nieuwe regel dat uw kind nog maar één buitenschoolse activiteit/hobby per week mag uitoefenen. Bekijk al eens samen met uw kind waar haar/zijn voorkeur naar uit zal gaan. Jullie horen snel van ons!

Chirogroeten van al onze leiding en VB’s

UPDATE 28/10/2020

Beste ouders,
Al onze inspanningen ten spijt zal de Chirowerking voor onze +12 jarigen worden stopgezet, dit werd gisteren gecommuniceerd door de Vlaamse regering.
  • Alle +12 activiteiten worden afgelast.
  • Overnachtingen voor -12 jarigen worden afgelast, ook tijdens de herfstvakantie.
  • Alle evenementen worden geschrapt.
Hoe lang deze verstrengde maatregelen zullen duren weten we nog niet, alles zal afvangen van hoe de situatie zal evolueren.

Voor onze -12 jarigen verandert er niets. De Chiroactiviteiten voor onze Sloebers, Speelclub en Rakwi’s zullen blijven doorgaan met uitzondering van nu zondag 01/11 – Allerheiligen. Dit is allesbehalve leuk nieuws ?

We kunnen enkel maar hopen dat, door alle verstrengde maatregelen goed op te volgen we snel terug naar de Chiro kunnen.

Wanneer dit alles achter de rug is maken we er met z’n allen nog een super tof Chirojaar van.

Met Chirogroetjes,

Chiro Woka
Leiding en VB’S

UPDATE 24/10/2020

Beste ouders,

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen die sinds vrijdag van kracht zijn heeft de leiding van onze Chiro net beslist dat, ondanks alle obstakels, zij toch verder leiding willen geven.

Voor onze -12 groepen verandert er niet zo veel buiten het advies om zo veel mogelijk buiten te spelen, iets dat eigenlijk zo wie zo al wel een regel is.

Voor +12 ligt het een beetje moeilijker. Deze groepen moeten maximaal buiten spelen. Een dikke trui is snel aangedaan maar een hele middag in de regen spelen is niet echt aangenaam. Om deze reden zal er nu zondag 25/10 uitzonderlijk geen Chiro zijn en zetten wij onze grote tent recht op ons terrein. Op deze manier kunnen onze +12 groepen de volgende Chirozondagen veilig en droog hun activiteiten laten doorgaan in onze tent.

Samengevat:
  • Zondag 25/10 GEEN Chiro zowel voor -12 als voor +12. We hebben al onze leiding nodig ivm het opzetten van onze tent.
  • Zondag 01/11 GEEN Chiro – Allerheiligen
Hieronder vindt u de info van Chiro nationaal waarin alle regels nogmaals worden samengevat.
Chirogroeten van leiding en VB’s
En tot snel!

UPDATE 23/10/2020Beste ouders,

Zoals jullie wellicht al hebben gehoord zijn er, vanaf vandaag, ook verstrengde maatregelen voor de jeugdbeweging.
Op dit ogenblik zijn wij reeds bezig met de organisatie van een leidingskring zodat we snel (virtueel) kunnen samenzitten.
We gaan bekijken of de nieuwe maatregelen haalbaar zijn en of we dit voor elkaar krijgen tegen zondag.

We houden u op de hoogte!

Chirogroetjes van de Woka Leiding

Beste ouders,

Zoals jullie ongetwijfeld allemaal wel weten is ons land op vrijdag 16/10 overgeschakeld naar code rood.
In de loop van volgende week zal er bekeken worden of deze fase ook voor ons aanpassingen met zich meebrengt.
We houden jullie op de hoogte.

Tot op heden geldt voor de jeugdbewegingen, net zoals voor de scholen, nog steeds code oranje.
Concreet wil dit zeggen dat onze Chirowerking nog steeds kan doorgaan mits de volgende maatregelen.

Voor onze -12 leden:
Bubbels zonder social distancing Max. 50 personen per bubbel Enkel social distancing tussen de bubbels Om alles zo coronaproof te laten verlopen vragen we om een eigen beker mee te brengen

Voor deze bubbel zal de Chiro doorgaan van 14:00 tot 17:30

Voor onze +12 leden:
Bubbels zonder social distancing

Activiteiten binnen: Max. 20 personen Verplicht mondmasker

Activiteiten buiten: Max. 50 personen Mondmasker niet verplicht Vermijd te fysiek en intens contact

Geen leefweken

Er wordt niet meer samen gegeten op de Chiro. Er zal wel een vieruurtje worden voorzien. We zouden ook willen vragen de bijdrage van 2€ te blijven betalen. Wanneer code oranje (hopelijk snel) terug naar code geel zou gaan kan er dan met het potje iets lekker worden uitgehaald als avondeten.

De Chiro begint om 14:15 en eindigt op 18.00u en iedereen gaat naar huis. Niet meer chillen op de Chiro. Om alles zo coronaproof te laten verlopen vragen we om een eigen beker mee te brengen

Voor onze ouders:
Kiss & Ride – blijf niet langer dan noodzakelijk op het Chiro terrein Draag een mondmasker Social distancing

Het is de verantwoordelijkheid van de ouders om hun kinderen gezond naar de Chiro te sturen. Wanneer uw kind ziek is of zich niet goed voelt dan moet hij/zij thuisblijven.

Wij moeten in het bezit zijn van recent ingevulde medische fiches. Dit wordt ons opgelegd door Chiro Nationaal. Wij moeten in het bezit zijn van uw gegevens zodat wij u ten allen tijden kunnen bereiken en ook zeker op de hoogte zijn van eventuele medische problemen.

Voor nieuwe leden: U kan steeds een blanco formulier verkrijgen bij de leiding en het ingevulde document de week nadien ingevuld terugbezorgen. U kan dit ook via mail verkrijgen en dan stuur ik u graag een blanco formulier door. Het ingescande document mag u ook terug doormailen naar petra.arckens@hotmail.be.

Handhygiëne blijft ook een zeer belangrijk punt.

Onze leiding doet al het nodige om al deze regels zo goed als mogelijk na te leven. We hopen heel hard dat, na de sport, ook de jeugdwerking niet wordt stilgelegd. Onze leiding zal samen met uw kinderen alle richtlijnen overlopen maar als ouder kan u ook al wel uw kind op de hoogte brengen van de nieuwe richtlijnen. Als we met z’n allen samenwerken hopen we dat uw kind zich nog lang kan komen uitleven op de Chiro.

Met vriendelijke Chirogroeten,
Leiding en VB’s